Inlogpagina voor leden.

Leden van BiP kunnen hier inloggen om het extra lidmaatschapvoordeel te kunnen gebruiken.


Waarom lid worden van BiP

Lidmaatschap van BiP heeft heel wat voordelen!


We zetten ze even voor u op een rijtje : * U krijgt op onze site toegang tot artikels van onze newsletter en referenties van recente, interessante artikels * U krijgt korting op al onze workshops. BiP is sedert 2016 de erkende belgische member society van het ESTSS (European Society for Traumatic Stress Studies). Indien je lid wordt van BiP, wordt je automatisch lid van ESTSS en geniet je eveneens van hun voordelen van lidmaatschap. Voor meer info over ESTSS : www.estss.org
 

Wat is een member society van ESTSS? Een member society engageert zich tot:

1.    dezelfde doelstellingen als ESTSS (zie doelstellingen hieronder*)
2.    meer dan 20 leden te vertegenwoordigen
3.    een lidmaatschap dat openstaat voor alle professionele groepen die interesse tonen voor het veld van de psychotraumatologie
4.    een formeel akkoord dat alle leden van the Member Society leden worden van ESTSS
5.    een eigen secretariaat die de informatie van ESTSS doorgeeft aan de leden.
 
1.1.Wat betekent dit dus voor BiP? 


1.    Sommigen onder jullie zijn al lid van ESTSS via NtVP. Als Belg kan je dan gewoon via BiP lid worden van ESTSS. Voor de Nederlanders die lid zijn van BiPe verandert er niets, je kan gewoon de 80€ betalen zoals voorheen. Als je zowel lid bent van BiP als van NtVP, betaal je het lidgeld voor ESTSS dus in het land waar je woont.
2.    Binnen de board van ESTSS zal BiP één Belgische vertegenwoordiger hebben; dit is onze verantwoordelijke van nationale en internationale contacten binnen BiP, namelijk, Naomi Vandamme. 

1.2. Betekent dit een meerwaarde voor BiP? 

Ja zeker, het zich Europees verankeren aan een organisatie die nadruk legt op wetenschappelijke onderbouwing van kennis geeft veel grotere garanties op erkenning van onze opleidingen binnen BiP op Belgisch vlak. Dit is dus een belangrijk punt naar de toekomst toe.
ESTSS zal garant staan voor de kwaliteit van onze opleiding psychotraumatologie.
Daarenboven zullen we ook veel gemakkelijker en van dichterbij de nieuwe procedure voor het krijgen van ESTSS erkenning voor onze psychotraumatologen kunnen opvolgen. De vorige procedure was zeer omslachtig en eigenlijk voor een kleine, niet gesubsidieerde tweetalige vereniging als de onze in de praktijk niet haalbaar.
Samenwerken met ESTSS zal ook de mogelijkheid bieden om via het comité onderzoek van BiP interuniversitaire uitwisselingen te bevorderen en samenwerking mogelijk te maken tussen clinici en onderzoekers. Ook al weten we als clinici dat onze therapieën effectief zijn,  toch kunnen we met cijfermateriaal onze klinische praktijk en haar efficiëntie wetenschappelijk valideren, dit vormt een stevige reden om het statuut van psychotraumatoloog te erkennen in de gezondheidszorg. 

1.3.  De doelstellingen van ESTSS zijn:

1.    kennis over traumatische stress gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
2.    deze kennis vergroten en doorgeven
3.    opleidingen voor de verschillende niveaus van certificatie (basisniveau en gespecialiseerde niveaus) stimuleren           
4.    bevorderen van onderzoek over traumatische stress
5.    interesse tonen voor bepaalde onderwerpen die te maken hebben met traumatische stress: vb; kindermishandeling, huishoudelijk geweld, acute stress
6.    relaties bevorderen met andere nationale en internationale organisaties 

1.4. De voordelen van toetreding via lidmaatschap tot ESTSS
 
1.    Toegang tot een netwerk van psychotrauma professionals om de meest recente informatie over het wetenschappelijk onderzoek te verkrijgen, evenals klinisch relevante informatie
2.    Deelname aan de ESTSS General Certificate in Psychotraumatologie

3.    Gereduceerd tarief om uw artikelen in het European Journal of Psychotraumatology (EJPT) te publiceren. Lees meer op de officiële website van de Journal.

4.    Mogelijkheid om actief deel te nemen in diverse ESTSS taskforces van uw interesse

5.    Volledige toegang tot de website ESTSS

6.    Verminderde registratierechten voor ESTSS Conferenties en ESTSS Workshops

7.    Verminderde registratierechten voor ISTSS Conferenties

8.    Regelmatig nieuws en updates van het veld (ontvangen) in je mailbox

9.    Volledig stemrecht voor verkiezingen

Info lidmaatschap !


U kunt € 100 overschrijven op rekeningnummer BE34 280-0535299-90, dit VOOR 1 maart 2017.
 Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december. Indien u lid bent van EMDR Belgium, betaalt u slechts 80,00€ mits tonen van bewijs van lidmaatschap EMDR Belgium. Na betaling ontvangt u van ons een username en een paswoord. Hiermee heeft u als lid toegang tot een deel van onze site, dat voor anderen niet toegankelijk is.Belgian Institute for psychotraumatology v.z.w.
BE0.852.029.291 - info@bipe.be
+32(0)477 99 35 11
 
 

Copyright © 2014 New Link / All rights reserved.